Zupa rybna z mazurskich ryb inaczej
2016-08-15 16:43:16(ost. akt: 2016-08-18 10:04:21)
Tym razem mamy dla Was danie raczej wykwintne. Bywa przecież tak, że chcemy zaprosić gości i czymś nowym ich zaskoczyć. Zupa, którą Wam proponujemy nie jest trudna w wykonaniu, w dodatku jak smakuje!!!
Składniki:
- filet z lina, pstrąga i sandacza,
- marchew,
- seler naciowy,
- pulpa pomidorowa,
- tabasco - według uznania,
- sól,
- pieprz,
- mleko kokosowe,
- trawa cytrynowa - 1 laska,
- bulion rybny,
- koper świeży.
- filet z lina, pstrąga i sandacza,
- marchew,
- seler naciowy,
- pulpa pomidorowa,
- tabasco - według uznania,
- sól,
- pieprz,
- mleko kokosowe,
- trawa cytrynowa - 1 laska,
- bulion rybny,
- koper świeży.
Sposób wykonania:
Wszystkie warzywa oprócz selera obieramy. Kroimy w talarki, trawę cytrynową także. Na oliwie z oliwek dusimy warzywa al dente. Zalewamy bulionem, gotujemy 10 minut. Wrzucamy pokrojoną w paski rybę, gotujemy 15 minut, następnie dodajemy mleko kokosowe, siekany koperek i tabasco do ostrości. Odstawiamy z gazu, odczekujemy jeszcze 20 minut i zupa gotowa!
Smacznego!
Czytaj e-wydanie">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Joanna Turowska
Wszystkie warzywa oprócz selera obieramy. Kroimy w talarki, trawę cytrynową także. Na oliwie z oliwek dusimy warzywa al dente. Zalewamy bulionem, gotujemy 10 minut. Wrzucamy pokrojoną w paski rybę, gotujemy 15 minut, następnie dodajemy mleko kokosowe, siekany koperek i tabasco do ostrości. Odstawiamy z gazu, odczekujemy jeszcze 20 minut i zupa gotowa!
Smacznego!
Czytaj e-wydanie
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz TUTAJ ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Joanna Turowska
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez