Zupa rybna z mazurskich ryb inaczej

2016-08-15 16:43:16(ost. akt: 2016-08-18 10:04:21)

Autor zdjęcia: Krzysztof Kuliś

Tym razem mamy dla Was danie raczej wykwintne. Bywa przecież tak, że chcemy zaprosić gości i czymś nowym ich zaskoczyć. Zupa, którą Wam proponujemy nie jest trudna w wykonaniu, w dodatku jak smakuje!!!
Składniki:
- filet z lina, pstrąga i sandacza,
- marchew,
- seler naciowy,
- pulpa pomidorowa,
- tabasco - według uznania,
- sól,
- pieprz,
- mleko kokosowe,
- trawa cytrynowa - 1 laska,
- bulion rybny,
- koper świeży.

Sposób wykonania:
Wszystkie warzywa oprócz selera obieramy. Kroimy w talarki, trawę cytrynową także. Na oliwie z oliwek dusimy warzywa al dente. Zalewamy bulionem, gotujemy 10 minut. Wrzucamy pokrojoną w paski rybę, gotujemy 15 minut, następnie dodajemy mleko kokosowe, siekany koperek i tabasco do ostrości. Odstawiamy z gazu, odczekujemy jeszcze 20 minut i zupa gotowa!
Smacznego!
Czytaj e-wydanie





Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. 

Swoją stronę założysz TUTAJ ".

 Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Joanna Turowska

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5