Medaliony z sosem grzybowym i zielonymi warzywami

2016-12-01 09:00:00(ost. akt: 2016-12-01 10:27:54)

Autor zdjęcia: fitniefat

Polecamy pyszne medaliony wołowe z sosem z grzybów.
Składniki:
600 g polędwicy wołowej (4 steki)
750 g ziemniaków (małych, młodych)
250 g brokułów
100 g groszku zielonego (świeżego lub mrożonego)
pół kapusty pekińskiej
8 szt. boczniaka
50 g masła
oliwa z oliwek
sól
pieprz czarny mielony

Przygotowanie:

Zacznij od przygotowania sosu śmietanowego z grzybami. Ziemniaki ugotuj do miękkości. Brokuły ugotuj. Boczniaki umyj, pokrój w połówki, delikatni posól i podsmaż. Cztery steki posmaruj pędzelkiem oliwą i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Suchą patelnię grillową mocno rozgrzej. Smaż po 3 min z jednej strony i 4 min z drugiej. Steki posyp solą i zawiń w folię aluminiową na 7-10 minut. Po wyjęciu z folii na każdym steku ułóż plasterek masła. Na talerze wyłóż pokrojoną kapustę pekińską, ziemniaki, boczniaki, mięso i pozostałe warzywa. Podawaj z grzybowym sosem.
Czytaj e-wydanie





Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. 

Swoją stronę założysz TUTAJ ".

 Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Joanna Turowska



2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5