Poniedziałek, 20 listopada 2017. Imieniny Anatola, Edyty, Rafała

Podziel się:

Podziel się:

PRZEJEDZENI I NIEDOŻYWIENI

WITAMINY I MINERAŁY, TO PODSTAWA PROFILAKTYKI ZDROWOTNEJ

większość polek i polaków, to ludzie PRZEJEDZENI i NIEDOŻYWIENI.

dlaczego PRZEJEDZENI?

ponieważ jedzą za dużo zatrutych pokarmów i piją za dużo zatrutych napojów, czego skutkiem jest przynajmniej nadwaga lub otyłość. a skutkiem przejedzenia jest chorowitość.

dlaczego NIEDOŻYWIENI?

ponieważ w tym jedzeniu co jedzą i w tych napojach co piją jest za mało witamin i minerałów, czyli podstawowych dla zachowania zdrowia składników odżywczych. a skutkiem niedożywienia jest osłabiony system odpornościowy, który nie jest w stanie powstrzymać czynników chorobotwórczych. a skutkiem niedożywienia jest chorowitość.

dlaczego w jedzeniu jest za mało składników odżywczych, czyli witamin i minerałów?

ponieważ gleba jest wyjałowiona, czyli w glebie jest za mało witamin i minerałów, które rośliny mogłyby pobrać z gleby.

dlaczego gleba jest wyjałowiona, czyli dlaczego w glebie brakuje witamin i minerałów?

z powodu zbyt intensywnej uprawy roślin.

aby w glebie pojawiła się dostateczna ilość witamin i minerałów muszą w glebie zachodzić naturalne zjawiska przyrodnicze wzbogacające glebę w witaminy i w minerały. a to wymaga długiego okresu czasu na naturalne procesy rozkładu naturalnych roślin na naturalny nawóz, czyli na kompost.

ale rolnicy nie chcą czekać aż gleba w wyniku naturalnych procesów przyrodniczych wzbogaci się o witaminy i minerały, czyli aż gleba w sposób naturalny zregeneruje się po uprawie roślin.

dlatego rolnicy sztucznie nawożą glebę obornikiem lub nawozami sztucznymi, w których nie ma naturalnych związków odżywczych, czyli nie ma witamin i minerałów.

to skąd rośliny mają pobierać naturalne witaminy i minerały?

nie mają skąd.

kiedyś rolnicy zupełnie inaczej uprawiali rośliny (podstawę wyżywienie dla ludzi i dla zwierząt).

jeżeli w jakimś roku (w pierwszym roku) na działce gleby rolnicy siali i sadzili rośliny, to w następnych kilku latach już na tej samej działce gleby nie siali i nie sadzili roślin. pozwalali przez kilka lat tej działce gleby zregenerować się, czyli w sposób naturalny wzbogacić się w witaminy i minerały. w następnym roku (w drugim roku) siali i sadzili rośliny na innej działce gleby. a w kolejnym roku (w trzecim roku) siali i sadzili rośliny na jeszcze innej działce gleby, czyli co roku rolnicy siali i sadzili rośliny na innych działkach gleby.

nigdy nie siali i nie sadzili roślin na tej samej działce gleby w kolejnych latach.

tak było przez wiele lat aż w pobliżu zabrakło działek nieuprawianych. wtedy przenosili się, przesiedlali się na inny teren, gdzie były nowe działki nie uprawianej dotychczas żyznej gleby. kiedyś ludzie (rolnicy) prowadzili wędrowny styl życia. przenosili się na tereny gdzie była gleba bogata w składniki odżywcze, czyli w witaminy i minerały.

kiedyś rolnicy nie stosowali żadnego nawożenia.

ale tak było wtedy gdy na planecie ziemia było bardzo mało ludzi i było bardzo dużo żyznej (bogatej w składniki odżywcze, czyli w witaminy i minerały) gleby wcześniej nie uprawianej.

teraz na planecie ziemia jest bardzo dużo ludzi a jest bardzo mało ziemi uprawnej. a żyznej, czyli bogatej w witaminy i minerał działek gleby nie ma wcale. teraz rolnicy prowadzą osiadły tryb życia. co roku rolnicy sieją i sadzą rośliny na tych samych działkach gleby. dlatego gleba jest wyjałowiona, czyli pozbawiona naturalnych witamin i minerałów.

dlatego rolnicy sztucznie nawożą glebę obornikiem lub nawozami sztucznymi, w których nie ma naturalnych związków odżywczych, czyli nie ma witamin i minerałów.

również w wodzie z kranu i w wodzie z butelek oraz w innych napojach jest za mało minerałów.

natomiast w wodzie z kranu jest za dużo wapnia, co jest przyczyną powstawania kamieni w nerkach, w woreczku żółciowym, w pęcherzu moczowym. nadmiar wapnia jest przyczyną miażdżycy, czyli zwapnienia tętnic.

co zatem możemy zrobić w ramach profilaktyki zdrowotnej aby wzmocnić system odpornościowy i ograniczyć prawdopodobieństwo zachorowania?

ZALECENIA

1. jeść mniej pożywienia w ogóle. NIE PRZEJADAĆ SIĘ.

2. jeść mniej pożywienia lub wcale nie jeść pożywienia, w którym znajduje się dużo związków szkodliwych dla zdrowia, czyli jeść tylko rośliny pochodzące z upraw ekologicznych (bez stosowania nawozów sztucznych i chemicznych środków ochrony roślin).

3. ODŻYWIAĆ CIAŁO. po posiłkach dostarczać organizmowi witaminy i minerały w postaci suplementów diety (tabletki i pić wody mineralne, czyli wody z dużą zawartością minerałów – najlepiej tzw. wody lecznicze).

4. spożywać pokarmy i pić napoje o mniejszej zawartości wapnia oraz suplementować witaminą K2MK7. ta witamina nie pozwala na gromadzenie się wapnia tam gdzie nie powinno go być a przenosi wapń do kości i zębów.

zalecam duże dawki witamin i minerałów w postaci suplementów diety, ponieważ tzw. dzienne normy spożycia witamin i minerałów lub tzw. RWS – referencyjna wartość spożywcza czy tzw. RDA są bardzo zaniżone.

dlaczego normy spożycia witamin i minerałów są zaniżone?

suplementy diety produkują te same koncerny, które produkują lekarstwa, sprzęt medyczny i w ogóle osiągają ogromne zyski na leczeniu chorych ludzi.

gdyby ludzie spożywali duże dawki suplementów witamin i minerałów, to wtedy byliby zdrowi a koncerny farmaceutyczne nie zarobiłyby na sprzedaży leków i sprzętu medycznego.

dlatego ludzie opłacani przez te koncerny ustalili bardzo niskie normy spożycia suplementów diety aby te niskie dawki suplementów diety nie poprawiły stanu zdrowia a koncerny mogły nadal osiągać wysokie zyski ze sprzedaży leków, sprzętu medycznego i suplementów diety o niskich dawkach (nieskutecznych dawkach).

zalecane przez naukowców dawki witamin i minerałów znajdziesz w książce

UKRYTE TERAPIE – JERZY ZIĘBA

http://ukryteterapie.pl/strona/uterapie


myślę i czuję, a więc istnieję

radek
Artykuł został umieszczony przez naszego użytkownika na jego profilu: zenon ryszard kakowski
Oceń artykuł:

(0)